Saturday, November 7, 2009

Puasa.. masa untuk kurus atau gemok....

Flight Qatar Airlines landed in KLIA kul 1300 dalam ati.. homesweet home. Cuba call Ann aka Leotust budak Kastam yang keja kt sini. ades... phone aku mana ada contact sapa sapa.. ni pn no sudan... huhuhu.. pas Iphone kawan hilang abis no kenalan ... huhu.. (dalam ati sure cuti yang membosankan.. yer la nak contact kawan takleh sebab takder no... so ngan ati berat keluar my sis dah tunggu ngan abang bertopeng.. H1N1 kata nyer...cam nak lempang jer... tapi takpe la kan.. precaution.. he he he... dalam kereta agenda pertama.. as usuall.. mengumpat la... ha ha ha.. bulan posa posa pn dah start...actually bukan cerita apa pn.. just laporan what happen selama pemergian kawan ke Sudan selama hampir 6 bulan.. Sapa dah mati, sapa dah kawin.. dan sapa dapat anak.. camtu la,, so nanti kalau jumpa orang takder la keluar soalan maut.

dalam hati kawan ada 2 benda jer.. 1) nak shopping baju - yerla... semua baju saiz M.. sekarang dah jadi L and certain brand dah XL.. my sis pn tegur.. "Muka cam telur..." tembam la tu..
2) Beli Henpon.. waaa.. tak rela chek nak pakai hp monochrome ni... apa laie.. petang tu jugak kawan p Pavillion... shopping.....

So apa laie...eik... tak mo cerita banyak.. this is xtiviti sepanjang bulan ramadan... (jangan komen lebih lebih yer-sensetip) hahahah


Iftar (buka posa) Concorde Hotel.. Concorde ni dah jadi upacara Resmi. tiap kali balik Cuti.. first makan luar musti Buffet Concorde. Tah lah.. ajak p Shangri-La.. masing masing liat jer.. bunyi Concorde.. sepantas kilat siap... so that it.. just Concorde. Floor manager kitaorang kenal since year 2000 lg. Kali ni Kak Bibi sponser.. hehe.. makan free laie..Jangan terkejut la kalau ada weeding ceremony kat sini.. managed to get special rate dah.
Love Oysters


Haji Samuri Kajang- my sister dari Kampar datang lawat.. yeer la adik bungsu dia balik dari Sudan.. sure windu windu... so in conjuction dia datang.. my bro in law nyer dept. Law Dept MINDEF buat upacara Buka Posa kat satey Kajang host by my bro in law ler... untung .. makan pree laie...
anak sedara -fyi abg n kakak budak ni la yang dapat Str8 "A's" dalam UPSR n PMR thn lepas.
hasil dari usaha susah payah mengunyah

Sunway- FB and internet geng... aiyok.. yang ni mmg controversi...penat planning.. last last jadi gak in conjuction to celebrate Fadzli Ali... (saper tah.. kawan kepada Idee) and nak celebrate Rozaimie aka Zai (chek pn tak kenal) since he will fly to UK (bijak budak ni.. ngaji lek lok yer jangan kawan ngan budak budak jahat)..so buka posa kat Mc D jer la.. yer la.. buffet?.. semua konon.. not in favour to eat.. cheh.... pas tu ramai ramai p tarawikh... kat pusat karaoke.. ha ha ha..
My 1st Mc D after 7 month.. sekali 2 chek bedal
dari Kiri.. Fadzli(johor made)-Ijoy (T. Ansoon made)-Ashren (london made)-kawan-Idee(penang)- eh mana zai? zai? mana ko?
ni dia.. tak abis bertapa laie ka?

"ko nampak tak jam baru aku ni......." sabar je la idee yer..
masa test suara,, seb baik tak hujan

Hotel Grand Season.. again my bro in law kemaruk nak makan kamben.. kamben.. eeuww.. dah tak lalu tgk...my bro pn naik boring sebab kena condem dek makan kamben yer la.. chek ari ari makan kamben ... mau muka pn jadi kamben dah.....ha ha ha.. since makan free.. ikut jugak... last last.. kawan gak melantak lebih..... ampun yer...



La- Bordega.. ni bukan buka posa.. tapi just hung out with Mamat (my x-housemate kat uitm) . aiyok dah kul 9pm still tuck in ka.. Semangat PTD sungguh. yer la.. dia dah jadi orang koperat.. mau tak dress camtu... apa laie.. lepak kat situ sambil berasap naga...sampai sahur..
again menu lucah...

Harrods..hari yang betul betul sakit ati.. not need to mentioned sapa sapa yer...patut nyer pergi Jakarta-Bandung tapi my travell mate terlupa nak renew passport. Hampeh.. burn my airasia ticket.. tapi ada hikmah.. day before ada riot about tarian pundek Indonesia..betul ka? eh silap Pandet..nak kata shallow mind ermm they deserved it...(matila aku kena buluh pas ni) ampun yaa... tapi yang best.. budget ke sana.. abis kawan buat shopping kat Pavillion and KLCC

shopping raya. over spending tahun ni...

Raya.- hari sedeyh dalam gembira.actually. yer la.. pagi raya pas semayang p kubur.. kawan ni kira setahun sekali baru jumpa nisan depa.. pas kubur ayah, p kubur mak plak, kubur ayah kat masjid kubur mak kat sebelah kubur nenek.. sedeh sesangat.. tetiba menangis baca yassin pn dalam keadaan teresak esak.. cover kat anak sedara.. tapi mostly yang sis semua tak tahan when the see me menangis... yer la.. they know i am the only sibling lack kasih sayang ayah and mak...

ok... back to bisnes.. chewah..... raya ke 2. abg Haslin call.. dia kat SP nak ajak teman dia jejalan kat SP.. SP.. haiyo.. jauh ooo... tapi since tetamu.. kawan p la teman dia kat SP.. bawak anak dia nak mandi sungai Tupah...tunjuk laut kat kawasan Yan.. amik gambar sana sini.. aka tour guide tak berbayar...tapi best.. sebab Haslin suka buat lawak and i am smile alot la.. yer la.. joker bertemu joker... mau tak riuh rendah...
my crocs.. Jibbitz yang tah apa apa.. anak sedara pn tak sanggup pakai...


cukup la buat setakat ini.. xtiviti lain ermm tak yah tau la... yang penting selepas raya my weight gain 10kg in 7 days... yessszaaaaa

1 comment:

ezam said...

what a wonderful life...i like!!!!


i wish i can be one....hehehhe