Wednesday, November 11, 2009

Baik Nye Scamm

Sejak Kawan kerja kat Sudan ni from April 2007 untill now, rotation balik kampung aka pulang ke Malaysia selepas 4 bulan. I mean selepas 120 hari berada di luar (termasuk hari cuti) dapat paid leave for 14 days. so kalau lebih aka more than 120 hari lagi lebih la dapat cuti.. he he he..

So di sebabkan kawan ari tu plan baik nyer.. kawan postpone my balik Malaysia sehingga cukup 5 bulan. so dapat la cuti 18 tambah 2 hari perjalanan hari perhh.. best kan. So kawan mula cuti start 28 august 2009 sampai ler 18 September 2009

Pergi Yemen start dari 29 Aug 2009 until 4 September 2009 pastu berjoli and berhura herey kat KL sampai 18 September.. Joli nyer takder la sangat sebab bulan posa...so siap siap la nak balik... 18 hb tu.... raya 21 hb.. adess... tension tension...so cari akal... nak postpone cuti, so tetiba Khartoum opis keluar statement "opis close from 18 sept until 23 sept sebab raya.. Yeahhh terus kawan call HR-ticket kata opis khartoum tutup. no use balik Sudan sekarang.. I ll be back on 23 Sept.. So depa kata ok.. bos tak kata apa apa...Dalam ati YESS Leh raya kat Kedah...so HR nak amik tiket om 23 kawan kata takpe... nanti kawan amik.. dalam ati 23 hb Opis KL tutup.. so kawan cadang 27 baru balik.. he he he.. so dapat laie postpone...

tetiba 24 hb opis Khartoum call.. "Mr Fairuz.. when ur coming back tu Sudan?" adess... ades..idea idea... tetiba firasat baru mai.. i reply... " i am not sure... but i will return after attending Mr Reddy's (my COO) son in Chennai" wah.. tetiba depa kat khartoum tu kata ok.,.. yeehaaa...

so Chennai i coming la.....(just nak attend kenduri kawin... perhh kira kenduri kawin yang paling jauh la kawan)- actully mostly sebab nak bercuti kat india and malas nak p sudan.. he he he

so next post kawan akan citer pasal tour g chennai untuk hadiri kenduri kawin itu.. antara Shruti and Managunta Chaitanya Reddy (my boss's son).

2 comments:

ezam said...

giler kentaag hang naaa....

fruzabdullah said...

he he he.. yang penting kena sedikit akal and drama... bos keling.. sure worker jadi actor kan...he he he