Wednesday, November 11, 2009

Karnataka Wedding - Part 1

Kawan sampai ke Chennai ibu negeri Tamil Nadu guna flight Air India Express (tambang murah India) di sebabkan mogok pilot Indian Airlines. Seb baik flight dia selesa compare to Air Asia... and dapat makan gak...




Setibanyer di Chennai.. aik takder sape pn mai amik.. mmg la.. sebab kawan tak call pn my boss.. (tu la niat jahat sangat sebelum mai) pastu amik la taxi p cari hotel.. Taxi driver charge Rps 500 mahai nyer aka RM40 dari Chennai Airport to T-Nagar kawasan town kat Chennai yang faymos ngan kedai sari.. (tapi berbaloi gak sebab dekat dekat 1/2 jam baru sampai... ada a/c) so apa laie check in bilik Hotel apa nama tah.. dengan harga RM79, murah.. bilik besar katil king laie.. tapi hotel usang..bila dah check in baru la tido yer la.. dari KL kul 9 pagi..sampai chennai kul 9 gak.. 3 jam beza dari KL... sebelum tido... kawan sms boss la cakap kawan dah sampai kat Hotel ni...

Bangun jer tido... tetiba boss call.. siap tegur sebab kawan tak roger roger.. adess. kawan kata no problem at all. so boss kata dia nak mai amik.. tak bagi kawan dok hotel tu....so bila boss datang kawan pn transfer to club house.. sampai jer kat club house tu.. aik.. apasal bangunan ni nama cam boss ako... mmg sah ler ni hotel family dia.. he he he...So boss explain yang lusa kita orang akan p Bangalore..ades lusa? abis esok nak buat aper.. boss kata . esok i give u a car and a driver untuk bawak g ronda.. yess....


Esok nyer apa laie ronda pekan Chennai la.. mostly kawasan shopping complex... saree.. murah gilo.. so kawan beli saree sepasang (sister) and kurta (myself untuk pakai kat wedding)... Chennai ni takder la teruk sangat... cuma crowded tahap stadium.. ramainyer orang......tetiba jakun tgk orang.. driver pesan.. jangan kasi duit kat beggars takut depa rampas beg. actually takder la beggers sangat kat Chennai ni.. yang ada sorang dua jer...

makan.. ermm for those yang tak tahan mmg susah skit.. tapi kat Chennai ada nasi Kandar Pelita tau.... (aik datang jauh jauh takkan nak makan nasi kandar pelita kot....) so kawan pilih MarryBrown.. ha ha ha.. cultural shock jab....nak telan kat tepi jalan tu leh.. tapi kawan kawan kat malaysia tak kasi kata tak bersih takut sakit perut.. so later later.....siap depa pesan nak minum air pn make sure air botol... sebab air pipe dia pn tercemar.. teruk sangat ka?


The next morning dalam kul 6.30am kawan bergerak ler ke Bangalore dengan geng geng pengantin lelaki.. 1st time la jumpa anak sulung my boss yang nak kawin tu.. anak 2nd and last dia anak laki gak.. tapi jumpa kat Sudan ari tu..

So perjalanan dari Chennai (Tamil Nadu) ker Bangalore (Karnataka) take about 8 hour dengan jalan str8 higway.. adess penat rase.....
R&R Highway Chennai-Bangalore
Polis and Trafic Check Point sebelum sempadan Karnataka-setiap kereta dari Tamil Nadu ke Karnataka or negeri lain (Vise versa) kena Bayar cukai jalan kat sempadan negeri- rate dia berbeza beza ikut negeri...
teh tarik India,, dia kasi satu cawan.. satu mangkuk.. ko tarik la sendiri.. best...
ada tips kat sini..selalu kita akan terbalikan cawan (yang ada air tu cam gambar di atas) so that air teh tu akan kekal panas untuk masa yang agak lama
Stop minnum air kelapa

Yang seluar putih ni Adik My boss.. ADUN kawasan Nellore kat Andhra Pradesh-Negeri sebelah Tamil Nadu (dia nyer voters sajer equal to one state kat Malaysia



Dah sampai ke S Hotel Banglore Karnataka

3 comments:

ezam said...

halal ke ayam marry brown kt sana tue?????hahaah

♣haNie♣ said...

pehh..mcm seronok jek..
tp ade sorang kwn yg keje kat sn...dia kata seksa gile babi.. bangun2 pagi2..tau2..lembu landing dpn umah..hahaha XD

fruzabdullah said...

ezam- sebab ayam halal ler kawan masuk.. kalau tak.. ermm harapan ler...

Hanie.. lembu mmg banyak even kat delhi.. tuhan walking on earth katanyer.....