Wednesday, May 27, 2009

New Ranhillian... aka New Staff

Tergempar satu Ranhill yang rumah Ranhill Khartoum kena rompak... So terdengar la macam macam pendapat... tuduhan dan juga cadangan...lawak ada.. ngeri pn ada... macam ler hilang berjuta juta... tapi nyawa we all more precious kan...bak kata orang... the one and the only... chewah...

so ada la Sudanese ni suggest untuk pasang Guard Dog.. alamak... hanjing...semua orang tau Melayu ni allergik kat anjing... kalau nampak anjing.. cam nampak bom yang nak meletus... hi hi hi

Kutuk kutuk pn... kawan pn sama.. kalau tak .. takder la melompat waktu sekor anjing jenis kecik lalu kat tepi kaki waktu kat kedai makan dulu... seb baik takder orang.. kalau tak... jatuh kemaluan... ha ha ha...

so since kawan too allergik dek anjing ni... Manager pn tanya my opinion... Kawan tak bagi jawaban.. but after my S.H advise... kawan pn setuju...so keluar ler jenis breed yang nak di bela... kawan dengan automatik choose Chi Hua hua.. (Paris Hilton will eat heart out ha ha ha)..tapi for Guard dog Manager suggest Rotweiler or German Sherpad.. kawan kata... better German Sherpard.. sebab comel dari Rothweiler.

So esok nyer... dia bawak hajing tu.. sebelum dia call dia kata nak bawak 2 hekor... alamak.. 2 ekor tu... terus kawan jadi panik...

mati ler... 2 ekor...german sherpard...anjing polis lak tu.... cam cam pikir....tapi pas buka pintu... terus nak tergelak....sebab di bawa nyer puppies...





(makan ati aku.. terus confius... sape yang nak guard saper pas ni....) tapi comel kan.....

5 comments:

Johnny Ong said...

tak tau samada kita yg guard 2 ekor ni atau 2 ekor ni yg guard kita

KiTTuN said...

Kalau puppies memang arr kita kena guard dia. Esok2 dah besar dlm umur 7 - 8 bulan, dah kenal tuannya, automatic dia akan guard kita. Dah jenis anjing penjaga dia tau lah tugas & fungsi dia. Cuma kita sebagai pemilik haruslah melatih anjing-anjing itu dgn latihan ketaatan. Anjing yg terlatih akan menjalankan tugas dia dgn baik.

Nadiah Effendy said...

sewious comel!

syasya said...

Salam Saudara, saya sejak kecik mmg suka perhatikan anjing2..malah selalu terfikir, kenapalah kita org Melayu ni tak dibenarkan bela, walhal dlm filem2 Arab, mereka berjalan & melatih anjing2 dgn sebaiknya.

Saya syg sgtkan anjing & kalau dpt mmg nak sgt bela, tapi masih risau dgn pandangan org sekeliling & famili.

semoga masyarakat kita lebih terbuka ttg isu bela anjing ni.

alan said...

Ehh, puppy ni macam kenal je...

AFK